Testimoni

Kes 1

Pn Salmah dari Muar . Telah melahirkan anak keempat seminggu 3 minggu selepas Hari Raya Idil Fitri pada tahun 1430H / september 2009 . Beliau telah berpuashati mengamalkan beberapa remedi homeopati sejak beliau keluar dari wad bersalin . Sebelum ini selepas melahirkan anak dari yang pertama hingga ketiga beliau mengalami alahan iaitu timbul ruam kemerahan di peha dalam tempoh nifas . Tetapi kali ini masalah ini tidak berlaku selepas mengamalkan remedi homeopati . Beliau juga tidak perlu mengambil khidmat urutan dan herba-herba tradisional kerana untuk memulihkan kesihatannya selepas bersalin .

Kes 2

Kes kesakitan dalam peranakan

Pn Salmi seorang surirumah mengandung anak ke 4  kembar dua . Dia mengalami keguguran salah satu dari kembarnya . Tak berapa melahirkan anak beliau mengalami sakit yang amat sangat di dalam perutnya seperti ada batu di dalam peranakan . Saya cuba membantu beliau dengan memberikan satu dos sepia 30 . Dengan kuasa tuhan selepas beberapa kali mengambilnya beliau tidak terasa sakit . sebelum itu beliau telah beberapa kali mengambil painkiller dari klinik berdekatan tetapi sakitnya akan muncul kembali .

Kes 3

Torticolis

faeez2

Mengalami saat kelahiran yang sukar hingga menyebabkan mengalami teleng akibat tekan pada otot leher . Dalam tempoh 2 minggu diberikan beberapa ubat homeopati seperti belladonna dan lain – lain akhirnya pulih seperti sedia kala.

Kes 4

appendicitis

Pn Fauziah Mohamed Ali , mempunyai ahli keluarga yang pernah mengalami appendicitis  . Seorang kakaknya telah kembali ke rahmatullah akibat penyakit dalam perut itu dan beberapa kakaknya juga mengalami sakit yang sama. Beliau telah disyaki oleh seorang doktor di sebuah klinik swasta mengalami sakit itu dan dinasihatkan mendapatkan rawatan di hospital besar JB . Kerana takut beliau tak mahu pergi sebaliknya mencuba rawatan alternatif homeopati . Beliau telah diberikan satu dos Belladonna . Selepas mengambil remedi tersebut kelihatan sakitnya langsung berkurangan dan beliau  langsung tidak ke HSA untuk mendapatkan rawatan lanjutan .

Kes

Allergik makanan

Foto0328

Photo0341

En Muhammad alami masalah alergik selepas hari raya. menurut doctor ia disebabkan pengambilan pengambilan makanan ketika berhari raya . Setelah mencuba pelbagai ubat akhirnya sembuh dengan izin Allah melalui medorhinum 200

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s