Kos rawatan pesakit tidak masuk akal

bayangkan anak anda demam tidak kebah-kebah selama 5 hari . Anda buntu dan risau . Demi memastikan anak anda sihat kembali sihat anda sanggup memasukkan anak anda ke hospital berbayar swasta . Demi nyawa anak . Tanpa memikirkan kos yang bakal ditanggung anda menggunakan kad kredit sebagai pengesahan kepada pihak hospital bahawa anda boleh membayarnya pada masa discharge dari hospital dengan menggunakan pinjaman bank .
setelah 2-3 hari dirawat di hospital anak anda pun pulih . anda rasa gembira dan syukur . tapi ketika menerima bil hospital anda terpaksa menanggung pembayaran hingga mencecah 5-6k untuk satu tempoh masa yang singkat .
anda rasa oklah berbaloi dan anda boleh membayarnya dengan ansuran kepada pihak bank . tapi tanpa anda sedari bank mengenakan 15% interest atau keuntungan . Dengan jaminan boleh membayar minimum pinjaman 15% anda berkata itu sudah bagus kerana tak perlu bayar dalam kuantiti yang banyak .
namun dari bulan ke bulan anda dapati hutang anda tidak habis – habis bahkan bertamba .rupanya anda tak menyedari bahawa dengan interest yang tinggi dan anda hanya membayar jumlah minimum dari pinjaman menyebabkan kos interestnya begitu tinggi . Akhirnya hutang anda meningkat hingga ke tahap di luar jangkaan anda . anda dibelenggu hutang yang membebankan .

tahukah anda dengan homeopati anda tak perlu berhutang dengan jumlah yang besar . anda juga tidak perlu membayar premium insuran yang tinggi atas suatu perkara yang tidak pasti . anda boleh mendapatkan rawatan itu dengan murah dimana mana klinik homeopati berdekatan .Apa yang anda perlukan adalah berfikir di luar kotak . Jika selama ini mahu mendapat rawatan anda akan terbayang klinik atau hospital moden . Jika anda mahu mencuba homeopati , apa yang perlu ada dalam fikiran anda adalah yakin dan mahu keluar dari kepompong pemikiran lama

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s