Mengapa kita perlukan Homeopati

Perubatan homeopati adalah suatu system perubatan yang dibina diatas 3 asas.
Serupa menyembuhkan serupa ·
Sebagai contoh jika suatu symptom demam menyamai symptom keracunan yang disebabkan oleh merkuri ( raksa ) maka raksa adalah penawar homeopati yang serasi untuk sakit tersebut ·

Dos minimum
Penawar yang diambil telah mengalami proses pencairan yang amat tinggi contohnya 1 : 1000 bahan ubat dan air hingga 1: 1000,000,000,000 .

Penawar tunggal
Tidak kira berapa banyak symptom yang anda alami jika ia berkait dengan satu penyakit maka hanya satu ubat yang diperlukan Prinsip serupa juga digunakan untuk merawat penyakit yang berkaitan allergi, dimana penawar yang diambil dari bahan asal allergi tersebut yang telah dicairkan berkali-kali akan dapat merawat sakit tersebut.Prinsip ini juga digunakan untuk merawat penyakit yang disebabkan oleh virus. Penawar dalam kategori ini dipanggil nosode.

Kenapa memilih homeopati
Homeopati adalah system perubatan yang kedua terbanyak digunakan diseluruh dunia menurut perincian WHO ( pertubuhan kesihatan sedunia ). Di Amerika Syarika kepopularitiannya meningkat 25%-50% setahun. Kejayaan ini disebabkan oleh beberapa factor :

·Homeopati sangat berkesan.Apabila sesuatu penawar yang serasi diambil ia akan mengembalikan kesihatan dengan cepat, sempurna dan berterusan..

·Homeoapti adalah amat selamat, Bayi dan wanita yang mengandung selamat menggunakan penawar homeopati tanpa perlu risau kepada kesan sampingan. Penawar homeopati juga boleh diambil selari dengan pengambilan ubatan lain tanpa menimbulkan sebarang masalah kesihatan.

·Homeopati adalah berteraskan semulajadi. Kesemua penawar homeopati adalah berdasarkan alam semulajadi.

·Homeopati bertindak secara harmoni dengan system imun manusia, berlawanan dengan ubat konvensinal yang menekan imun system. ( sebagai contoh ubat batuk menekan ( suppress ) rangsangan batuk yang merupakan usaha badan untuk mengeluarkan kahak dari paru-paru.

·Perubatan homeopati tidak mendatangkan ketagihan.Sebaik pesakit telah sembut maka ia tak perlu mengambil ubat lagi. Jika masih tidak sembuh dalam tempoh yang lama itu menandakan penawar tersebut tidak serasi dengan penyakit

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s