Perbezaan dua kaedah perubatan

of
Pernahkah engkau mendengar tok nenek moyang kita ketika belum wujudnya ubatantibiotik , steroid , painkiller , anti keradangan bagaimanakah mereka dapat melawan dan merawat penyakit .
Ya jawabannya adalah badan kita mempunyai sistem pertahanan yang kuat yang dapat melawan penyakit . Apabila badan kita diserang penyakit , sistem pertahanan badan akan diaktifkan lalu melawan penyakit tersebut .Pada masa kini ada dua bentuk perubatan untuk menentang dan melawan penyakit .

Yang pertama adalah dengan menambah bahan kimia atau agen bakteria ke dalam tubuh pesakit dalam bentuk antibiotik atau anti viral . Proses ini berlaku dengan cara membunuh apa juga bentuk bakteria yang menyerang tubuh manusia . Proses ini melemahkan sistem pertahanan tubuh badan kita , kerana sel darah putih kita menjadi lemah dan tidak berdaya melawan penyakit .
Perubatan allopati dapat membunuh bakteria tetapi tidak dapat menghilangkan punca yang menyebabkan serangan penyakit . sebaliknya ia makin menjadi lemah dan tidak berdaya menentang sebarang penyakit
Cara kedua untuk melawan penyakit adalah dengan menguatkan sistem imuniti tubuh kita dan membiarkan ia bertindak keatas agen penyakit tersebut .
Dengan cara kedua ini kita dapat mencapai dua objektif pertama penyakit dapat disembuhkan dengan segera dan berkesan tanpa ada kesan sampingan sebagaimana ubat moden . Kedua dalam proses penyembuhan sistem pertahanan badan dapat diperkuatkan , dan punca bertapaknya penyakit dapat ditutup dan dapat mengelak ia dari berulang . Ini merupakan faedah yang menyeluruh yang kita perolehi dari perubatan homeopati .

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s